Keulen Bonn Airport - S-Bahn en bus naar vliegveld, parkeertarieven (2023)

Keulen Bonn Airport biedt verschillende officiële parkeermogelijkheden, van duur tot goedkoop, en via alternatieve aanbieders (niet officieel, wel veilig). Het vliegveld heeft een treinstation, tussen het vliegveld en Keulen reist u per S-Bahn, trein of taxi.

Goedkoop parkerenParkhaus 38 dagen: 69 euro
Dichtbij parkerenParkhaus 18 dagen: 264 euro
Parkings in de buurtVerschillende mogelijkhedenBekijk de prijzen
OV Keulen – VliegveldS-Bahn/Trein, 15 minuten€ 3,00 per persoon
Taxi Keulen – VliegveldTaxi, 20 minuten€ 27, Taxi boeken

De Duitse luchthaven is vernoemd naar Konrad Adenauer en is gelegen in Noordrijn-Westfalen, de dichtstbevolkte deelstaat van Duitsland. Keulen Bonn Airport is populair bij reizigers en tegelijkertijd een belangrijk vrachtknooppunt. Op niveau -1 bevindt zich het treinstation van het vliegveld met vier sporen en directe toegang tot terminals T1B, T1C en T2D.

Waar ligt Keulen Bonn Airport?

Keulen Bonn Airport ligt tussen de steden Keulen en Bonn, ten zuidoosten van Keulen en ten noorden van Bonn. Er zijn twee snelwegen tussen Keulen en Bonn (Bundesautobahn A555 en A59). De A59 ligt kort bij het vliegveld, via afrit 34 Flughafen van deze snelweg komt u bij Keulen Bonn Airport terecht.

Hoeveel terminals heeft Keulen Bonn Airport?

Het vliegveld heeft twee terminals, de oude Terminal 1 en nieuwe Terminal 2. De terminals zijn bekend als T1B, T1C en T2D. Austrian Airlines, Eurowings, Ryanair en Lufthansa maken gebruik van Terminal 1, het merendeel van de overige luchtvaartmaatschappijen van Terminal 2. De terminals zijn via twee passages met elkaar verbonden. Terminal 2 bestaat uit drie verdiepingen, Arrivals op de begane grond, Reisemarkt op de eerste verdieping en Departures op de tweede verdieping.

(Video) Cologne Bonn Airport Terminal 1 B to Airport Railway Station to Get S-Bahn S19 to Cologne Hbf

Wat is de afstand van Keulen Bonn Airport naar het centrum van Keulen en Bonn?

Van Keulen Bonn Airport duurt het 20 a 25 minuten om naar Keulen (15 kilometer) of Bonn (23 kilometer) te rijden.

Welke luchtvaartmaatschappijen (airlines) vliegen van en naar Keulen Bonn Airport?

  • Eurowings
  • Ryanair
  • Wizz Air
  • Corendon Airlines
  • SunExpress

De volledige lijst vindt u via deze link, airlines Keulen Bonn Airport.

Hoe komt u met het openbaar vervoer bij Keulen Bonn Airport?

Openbaar vervoer – S-Bahn en trein (Keulen)

Keulen Bonn Airport heeft een eigen treinstation, ideaal als u met de S-Bahn vanuit Keulen of de trein vanuit Nederland naar het vliegveld wilt. Vanuit Keulen kunt u S-Bahn S19 richting Au (Sieg) nemen om op de luchthaven te arriveren, om op Keulen Hauptbahnhof te komen moet u vanaf het vliegveld S-Bahn S19 richting Düren nemen. U kunt ook met de regionale treinen RE6 en RB27 tussen het vliegveld en de stad reizen. RE6 (Rhein-Weser-Express) verbindt Keulen Bonn Airport met veel bekende steden in Noordrijn-Westfalen (overstap noodzakelijk op Köln Hbf sinds 2022), RB27 (Rhein-Erft-Bahn) verbindt Keulen Bonn Airport onder meer met Mönchengladbach Hbf, Bonn-Beuel, Bonn-Oberkassel en Koblenz Hbf. De rit tussen het centraal station van Keulen en Köln/Bonn Flughafen duurt niet meer dan 15 minuten.

Tickets
Tickets kunnen voor € 3,00 (CityTicket, Preisstufe 1b) worden gekocht bij de automaten op de stations, kinderen van 6 t/m 14 jaar betalen slechts € 1,60. Een ticket is 90 minuten geldig. De prijs van een dagticket voor een persoon is € 9,10, een dagticket voor maximaal vijf personen kost € 13,80. De S-Bahn vertrekt iedere 20 minuten in de richting van Keulen Bonn Airport en de stad, in het weekend en op feestdagen iedere 30 minuten. Vanuit Nederland kunt u een keer per uur met de trein van Venlo (overstappen Mönchengladbach Hbf op RB27 richting Koblenz) naar het Duitse vliegveld reizen. De reistijd vanaf Venlo is 1 uur en 44 minuten. De prijs is € 20,60 voor een persoon (online NRW-Tarif) en € 45,70 voor twee tot vijf personen (SchönerTagTicket NRW). Meer info vindt u hier, website Deutsche Bahn en website Kölner Verkehrs-Betriebe.

(Video) 15-min Train ride from Cologne🇩🇪 City Centre to Cologne Bonn Airport

Openbaar vervoer – Bus (Bonn)

Van en naar Bonn reist u met Airport Express SB60, deze bus verbindt het vliegveld met het Innenministerium (BMI) en Bonn Hauptbahnhof (ZOB). Naar het centraal station van Bonn is de reistijd 30 minuten (via Markt), naar het vliegveld duurt de busrit 27 minuten (via Mozartstrasse). Op doordeweekse dagen vertrekt de bus iedere 30 minuten. In het weekend en op feestdagen rijdt de bus iets minder frequent, iedere 30 tot 60 minuten. De bushalte van het vliegveld vindt u voor Terminal 1.

Tickets
Een enkele reis kost € 8,20 (RegioTicket, Preisstufe 4), de prijs voor kinderen van 6 t/m 14 jaar is € 3,80. Voor een groep van vijf personen is een dagticket (24StundenTicket 5 Personen) ter waarde van € 27,90 goedkoper. Helaas is de airport bus nu nog duurder dan voorheen, door de ‘Schnellbuszuschlag’ die iedere passagier verplicht is om te betalen. Deze toeslag kost € 3,40 voor volwassenen en € 1,70 voor kinderen van 6 t/m 14 jaar. Meer info vindt u hier, website en dienstregeling Airport Express SB60.

Hoeveel kost een taxi van uw voordeur naar Keulen BonnAirport?

Heeft u een vroege vlucht vanaf Keulen BonnAirport of reist u gewoon het liefst met de taxi naar het vliegveld dan kunt u een taxi reserveren bij een van de vele aanbieders. Een voorbeeld isTaxi2Airport, zij bieden betrouwbaar en goedkoop luchthavenvervoer aan van uw voordeur naar Keulen Bonn Airport en weer terug.

(Video) Cologne Bonn CGN Airport Walk Revisited Summer 2022 4K HDR

Keulen Bonn Airport - S-Bahn en bus naar vliegveld, parkeertarieven (2)

Hoeveel kost een taxi van en naar Keulen en Bonn?

Voor een taxi van Keulen Bonn Airport naar Keulen betaalt u minimaal € 27. Als u naar Bonn wilt bent u meer geld kwijt, het tarief is € 40. De taxistandplaatsen van Keulen Bonn Airport vindt u direct voor Terminal 1 en Terminal 2. Een betrouwbare taxi regelt u van tevoren via Taxi2Airport, taxi reserveren Keulen Bonn Airport. Profiteer van duidelijke prijzen en de mogelijkheid om gratis te annuleren!

Welke autoverhuur bedrijven zijn er aanwezig op Keulen Bonn Airport?

Op Keulen Bonn Airport heeft u de volgende zeven mogelijkheden: Hertz, Avis, Budget, Europcar, Enterprise, Buchbinder en Sixt. De autoverhuur bedrijven zijn gevestigd in het publieke gedeelte van het vliegveld, op de eerste verdieping ‘Mezzanine’. De informatiedesks vindt u tussen Terminal 1 en Terminal 2. Via EasyTerra Autohuurkunt u de prijzen van alle aanbieders vergelijken en direct profiteren van aanbiedingen.

Wanneer wilt u een auto huren op Keulen Bonn Airport? Boek een goedkope huurauto!

Wat zijn de parkeertarieven op Keulen Bonn Airport?

Keulen Bonn Airport heeft 10.500 parkeerplaatsen ter beschikking, verdeeld over Parkhaus 1, Parkhaus 2, Parkplatz Nord en Parkhaus 3. Het onoverdekte parkeerterrein Parkplatz Nord is bestemd voor vervoersmiddelen hoger dan 1,95 meter, omdat deze te groot zijn voor de parkeergarages. Op de website van de luchthaven kan een parkeerplaats worden gereserveerd, tot 1 uur van tevoren (Expresszuschlag 5 €) voor P1, P2, P Nord en P3. In dat geval kunnen de parkeerkosten voor Parkhaus 2, Parkplatz Nord en Parkhaus 3 gunstiger zijn dan de hieronder vermelde inrijtarieven. Bekijk hier het volledige overzicht met parkeertarieven Keulen Bonn Airport.

ParkeerkostenP1P2P3
60 minuten€ 5€ 4€ 3
1 dag€ 33€ 33€ 27
2 dagen€ 66€ 66€ 54
3 dagen€ 99€ 99€ 69
1 week€ 231€ 99€ 69
2 weken€ 462€ 159€ 120
3 weken€ 693€ 208€ 155

Goedkoper parkeren? Vergelijk dan prijzen van alternatieve aanbieders in de buurt van de luchthaven.

Wat is een goed prijs kwaliteit hotel in de buurt van Keulen Bonn Airport?

Boek een van de hotels in de buurt van Keulen Bonn Airport, ideaal als uw vlucht al vroeg in de ochtend vertrekt.

Keulen Bonn Airport op de kaart


Handige links

Kom meer te weten via de officiële website van Keulen Bonn Airport en bereid uw reis voor:

Voor vragen over de inhoud, suggesties of opmerkingen kunt u mailen naar [emailprotected], wij helpen u graag!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated: 16/05/2023

Views: 6064

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.